Dilemmaspil: Styrk dit lederskab

Alt for ofte griber vi til hurtige løsninger  – men er løsningerne de rigtige – og hvad ville der være sket, hvis man var gået en anden vej? Hvem er de involverede parter? Hvem mister noget ved løsningen og hvem vinder? Kunne man have valgt en helt anden og bedre vej, end den der lige lå lige for?

 

SÆT DIG SELV OG DINE VALG PÅ PRØVE

Gennem dilemmaspillet får du afprøvet din evne til at tænke klart under beskydning. Du indtager en fiktiv – men realistisk – rolle og bliver guidet gennem et dilemmafyldt forløb. Kursuslederen guider alle deltagere igennem fortællingen – hvor dit eget bidrag som aktiv deltager er med til at gøre dilemmaerne relevante i forhold til netop de problemstillinger, som du kan møde i din egen hverdag.

 

Dilemmaspillet kan have mange indgange og vinkler, og kan skræddersyes til Jeres helt egen virkelighed. Typisk kan der være tale om dilemmaer som opstår i krydsfeltet mellem kunders forventninger og organisationens leverancer. Mellem medarbejdernes individuelle handlinger, motiver, værdier eller præstationer. Det kan være dilemmaer om incitamentstrukturer, effektivitet, arbejdspres og gruppedynamikker. Kort sagt kan dilemmaerne handle om alle de svære valg som fylder hverdagen i organisationen.

DILEMMASPILLET ER FOR BÅDE LEDER, KONSULENT OG MEDARBEJDER

Dilemmaspillet giver dyb indsigt og viden om menneskelige valg i pressede situationer. Alle der gerne vil styrke deres evne som leder, medarbejder eller kunsulent vil kunne profitere af at deltage. Der er tale om et action-learningforløb som giver alt det tilbage, som man selv bringer med.

 

  • Styrk dine lederrevner
  • Lær at tænke under beskydning
  • Opøv evnen til at se konkrete handlemuligheder
  • Balancer tanke og handling

 

Nysgerrighed kommer ikke af sig selv, og et dilemma bliver først rigtigt interessant når man dykker helt til bunds i de mange mulige løsningsrum, der findes. Drivkraften opnår af indlevelse og diskussion.

ET TYPISK FORLØB

Dilemmaspillet formes typisk efter nedenstående model, men husk at vi altid kan skræddersy er dilemmaspil og forløb efter Jeres egen organisations specifikke udfordringer.

 

  • Check ind
  • 1, 5 time – Dilemmaspil
  • Pause
  • 1 time Refleksionsgruppe
  • Check ud

 

DILEMMASPILLET SÆTTER DIG PÅ PRØVE SOM LEDER

Hvis du gerne vil vide mere om dilemmaspil, enten som led i et internt udviklingsforløb eller som deltager på et af vores åbne forløb, så tag kontakt os på mail: mads@graenselans.com eller telefon 2170 9508

 

Konsulenter

Dilemmaspillet gennemføres i et unikt samarbejde mellem Anders Stahlschmidt fra Lumholdt & Stahlschmidt Kommunikation samt Mads Peter Østergaard fra Grænseland – Organisationer i Udvikling.

Vi glæder os til at stille dig overfor svære dilemmaer.

Praktiske oplysninger


Typisk 3-4 timer afhængigt af dilemma og antallet af deltagere.

 

Dilemmaspillet kan tilrettelægges i Jeres egen organisation, eller på et kursussted i et åbent forløb.

Kontakt


Mail: mads@graenseland.com

Tlf.: +45 2170 9508

I samarbejde med